keskiviikko 9. tammikuuta 2013

I like pleasure spiked with pain and music is my aeroplane.

Musiikki on suuri osa elämääni. Se on aina ollut. Olen laulanut pienestä asti, vähän isompana kuvioon astuivat muut instrumentit. Valitettavasti kuuntelen musiikkia nykyään liian vähän, ja soitan vielä vähemmän. Spotify ja YouTube ovat ehkä osittain pilanneet musiikkinautinnon, se on liian helppoa. Puuttuvat stereot myös vaikuttavat asiaan, sillä ikivanha DVD-soitin yhdistettynä vieläkin vanhempaan telkkariin eivät takaa kunnon nautintoa.

My preciousss.
Olen yrittänyt kunnostautua ostamalla levyjä, tai oikeastaan "keräilemällä oikeaa musiikkia", pari vuotta sitten joululahjaksi saamani kirjan avulla. Tietenkin tämänhetkinen taloudellinen tilanne ei salli minkäänlaista panostusta tähän harrastukseen, joten levyjä saan lähinnä lahjaksi. Musiikkiraamattuni on nimeltään 1001 albumia, jotka jokaisen on kuultava edes kerran eläessään. Kirjan avulla olen löytänyt monia kiinnostavia artisteja, joista en ollut aikaisemmin kuullutkaan tai joiden tuotantoon en ole jaksanut aiemmin perehtyä.

Kirja on kovassa käytössä, kuten viereisestä kuvasta saattaa huomata. Jossain järjestelmällisyydenpuuskassa halusin kartoittaa mitä levyjä omistan, mitkä olen kuullut, mitkä makaavat levyhyllyssä kuuntelemattomina ja mitkä levyt haluaisin hyllyyni. Laput loppuivat kesken... Seuraavana projektina olisikin tietojen päivittäminen, sillä en ole taannoisen avoeroni jälkeen muistanut poistaa lappuja sellaisten levyjen kohdalta, jotka eivät enää kuulu omaan hyllyyni. Ja tietenkin joululahjaksi sain muutaman "uutukaisen".

Päätinpä aikani kuluksi kerätä yhteen kuvaan oman levyhyllyni "ylpeydenaiheet". Tietenkin olisin voinut tähän kuvaan laittaa pelkästään kaikki Beatlesit tai muut kuuntelusuosikit, mutta nämä seuraavat levyt päänsisäinen raatini valitsi:
Kaksi huudettua Beatles-vinyyliä,

Joy Division, Heart and soul
Frank Sinatra, The Reprise Collection
Edith Piaf, Collection
(+ unohdin kuvasta kokonaan John Lennon-boksin, oh well).
Tim Buckley, Happy/Sad
Jeff Buckley, Grace
Don McLean, American Pie
Them Crooked Vultures samannimisellä albumillaan
Generation Punk -kokoelma
Hugh Laurie, Let Them Talk
Wishbone Ash, Argus
Echo and the Bunnymen, Crocodiles
...ja tietenkin The Beatlesin
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Tämän blogikirjoituksen alkuperäinen tarkoitus oli listata hyvien biisien musiikkivideoita, mutta eksyin aiheesta totaalisesti. Ehkä sitten seuraavassa postauksessa. Loppuun kuitenkin muutama video "ylpeydenaiheiltani".


Joy Division - She's lost control

Distillers - Drain the Blood

Hugh Laurie - Swanee River

Don McLean - Vincent

....tässä tekstissä käytettiin liian paljon lainausmerkkejä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti